Paraplyet ska vara bra!

Om man som företagare beslutar sig för att ge bort paraplyer till besökare, anställda eller olika kunder är det ofta allra bäst om man ser till att kvaliteten på det man ger bort är bra. Ingen vill till exempel gå runt med ett paraply som är kärvt att fälla upp, eller som fäller ihop sig av sig själv. Paraplyet ska dessutom vara vattentätt och det måste tåla i alla fall svaga vindar. När det gäller hållbarheten måste paraplyet också tåla att fällas upp ett antal gånger utan att gå sönder.

När man bär paraplyer med tryck får de inte heller vara för stora och klumpiga. Man måste kunna ställa det ifrån sig på ett smidigt sätt och allra bäst är det ofta om paraplyet har ett handtag på skaftet så att man till exempel kan hänga det på väskan, stolen eller bordskanten när man behöver använda båda händerna. Det är också viktigt att paraplyet inte är för tungt. Man måste kunna hålla det bekvämt med en hand och dessutom är det mycket jobbigt att behöva ta i för att bära upp ett paraply, som dessutom kan bli ännu blötare när regnet väter det.

Om paraplyet går att fälla ihop måste det trots allt vara tillräckligt stabilt. Det får inte vika sig i skaftet för minsta lilla vind utan skaftet måste hålla sig styvt. Det ska dock gå lätt att fälla ihop paraplyet med ett enkelt handgrepp när man inte behöver använda det längre. Det är också många gånger en fördel om det finns en förvaringspåse eller liknande till paraplyet. Då behöver man inte tänka på att väskan, kläderna eller bilen ska bli blöt när man lägger ifrån sig sitt paraply.

Om paraplyet inte är av tillräckligt god kvalitet är risken överhängande att den som får det inte kommer att använda det och då syns inte heller företagets reklam.